Werken bij Buffalo.nl? Bekijk onze vacatures →

Dartbord voor steeltip darts

12 producten
Sorteer op
Image

Winmau Pro SFB dartbord

8300.500
€ 45,96
Incl. BTW
Image

Winmau Blade 6 dartbord

8300.606
€ 59,96
Incl. BTW
Image

Winmau Blade 6 Dual Core dartbord

8300.656
€ 79,94
Incl. BTW
Image

Winmau Blade 6 Triple Core dartbord

8300.657
€ 109,00
Incl. BTW
Dartbord Winmau Sniper set incl. dartpijlen online kopen | Buffalo.nl

Dartbord Winmau Sniper set incl. dartpijlen

8300.660
Speciale prijs € 45,96 Normale prijs € 49,95
Incl. BTW
Actieprijs Image

Dartbord Bristle standaard

8300.900
Speciale prijs € 29,95 Normale prijs € 39,95
Incl. BTW
Image

Dartbord Winmau Diamond wired

8301.000
€ 53,95
Incl. BTW
Dartset Winmau pro kabinet, bord en pijlen online kopen | Buffalo.nl

Dartset Winmau pro kabinet, bord en pijlen

8463.000
€ 99,95
Incl. BTW
Image

Winmau Pro-dartset Diamond

8463.005
€ 109,00
Incl. BTW
Image

Dartbord haken + handleiding

8351.000
€ 3,99
Incl. BTW
Winmau Blade 6 Championship dart set

Winmau Blade 6 Championship dart set

8463.007
€ 129,00
Incl. BTW
Image

Dartset kabinet, bord en pijlen

Binnenkort weer leverbaar
8461.000
Speciale prijs € 49,95 Normale prijs € 59,96
Incl. BTW

Het verschil in dartborden

Dartborden, met uitzondering van de elektronische dartborden, zien er allemaal ongeveer hetzelfde uit. Toch zijn er soms grote prijsverschillen tussen de dartborden geschikt voor steeltip dartpijlen. Dit heeft te maken met het materiaal van het bord en de bedrading.
De dartborden in onze collectie zijn gemaakt van geperst papier of sisal, een natuurlijk vezel, en ijzeren randen die de scoringsvlakken omlijnen. Een sisal dartbord is duurzamer dan een dartbord gemaakt van geperst papier. Doordat sisalvezels sterk en veerkrachtig zijn worden bij sisal dartborden de gaatjes die ontstaan door de dartpijlen gevuld door de omliggende vezels. De dichtheid van de vezels bepaald de duurzaamheid van het dartbord, ook zal een dartbord met een hoge dichtheid minder bouncers hebben. Ook de kwaliteit van het gebruikte sisal bepaald voor een deel de prijs van het dartbord. Het beste sisal komt uit Afrika en dit Afrikaanse sisal wordt gebruikt in de Winmau dartborden.
Een ander belangrijk verschil tussen dartborden zit in de bedrading, hoe dikker de bedrading hoe meer kans op bouncers en ook de bevestiging van de bedrading met nietjes geeft meer bouncers. Een goedkoper dartbord heeft ronde bedrading en nietjes, duurdere dartborden hebben een verzonken bedrading en/of een driehoekige bedrading.

Welk dartbord is de beste keus voor mij?

Waar je op moet letten bij het kopen van een dartbord is dat de bull's eye vrij is van nietjes. Verder hangt de keus voor het beste dartbord af van je budget of wat je uit wilt geven voor een dartbord en op welk niveau je dart speelt. Ben je een beginner of wil je alleen maar zo nu en dan darten voor de lol dan is elk dartbord goed. Ben je een meer gevorderde darter dan zul je bij de aanschaf van het dartbord meer letten op de bedrading. Een dartbord met 60 graden Blade Wire systeem, zoals bij de Winmau Blade 6 is dan bijvoorbeeld een goede keus of de Winmau Diamond wired met een driehoekige draad. Ook zou je kunnen kiezen voor de Winmau Blade 6 Dual Core. Dual Core staat voor de twee lagen sisal die in het bord zijn verwerkt. De bovenste laag heeft een iets lagere druk waardoor de darts makkelijker in het bord glijden. De onderste laag heeft een hogere druk waardoor het een hoger herstellend vermogen heeft om de gaatjes in het bord weer dicht te drukken. Dan is er nog de Winmau Blade 6 Triple Core, dit dartbord heeft een geheel nieuw gepatenteerd systeem met een naadloos speeloppervlak en een derde, hoge compressielaag, met koolstofvezel versterkte sisal. Dit dartbord biedt de ultieme combinatie van optimale vezeldichtheid en maximale score.

Het onderhoud van een dartbord

Na enige tijd spelen zul je merken dat de slijtage van het dartbord niet gelijkmatig verdeeld is. Waarschijnlijk vertonen de 5, 20 en 1 de meeste slijtage omdat je op de hoogste triple mikt. Om die slijtage gelijkmatig te verdelen en dus de levensduur van je dartbord te verlengen, moet je het dartbord draaien. Hierbij moeten de nummers natuurlijk ook een andere plek krijgen en bij de meeste dartborden zijn de nummers dan ook bevestigd aan een verstelbare ring, zodat je ze eenvoudig een andere plek kunt geven. Als je vaak dart is het verstandig om je dartbord minstens een keer per week te draaien. Je draait het dartbord steeds met de klok mee en verhuist de 20 naar de 18. Verder is het van belang dat je het dartbord droog houdt, niet op een vochtige plek hangt of langdurig blootstelt aan fel (zon)licht. Zo blijven de sisalvezels sterk en veerkrachtig en zal het bord niet verkleuren. Voor het verlichten van het dartbord adviseren we ledverlichting te gebruiken.
Trek dartpijlen met een draaiende beweging uit het dartbord en zorg dat de punten van je pijlen goed onderhouden zijn. Zo voorkom je dat met het uitrekken van de dartpijlen er sisalvezels uit het bord getrokken worden.

Een dartbord geschikt voor steeltip darts online kopen

Bij Buffalo hebben we een ruim assortiment dartborden geschikt voor steeltip dartpijlen, bestel je dartbord eenvoudig online en betaal veilig met iDEAL, credit card, PayPal of achteraf met Riverty.