In verband met drukte bij onze logistieke partners kan de levering van je bestelling helaas vertraging oplopen.

Schaakbord

Vind snel wat je zoekt

Zoek op prijs

  1. 0
    60

Welke maat schaakbord moet ik kopen

De juiste maat van het schaakbord hangt af van wat je doel is. De meeste mensen zullen thuis een potje schaak willen spelen en daarvoor zijn schaakborden met een veldmaat van 40 mm of  50 mm zeer geschikt. Ga je langere partijen spelen dan raden we aan voor een schaakbord van minimaal 50 mm te kiezen. Voor wedstrijden worden vaak borden gebruikt met grote veldmaten. Voor toernooien wordt een bord met een veldmaat van 60 mm gebruikt.
Om schaken te leren worden vaak kleinere borden van ongeveer 35 mm gebruikt.
Ga je op reis dan zul je kiezen voor een kleiner bord, vaak bijvoorbeeld magnetisch of met pin, deze schaakborden worden aangeboden als set.

Welke maat schaakbord past bij mijn schaakstukken

Je hebt nog schaakstukken thuis en je wilt er een mooi bord bij kopen, of je hebt mooie schaakstukken gezien en bent op zoek naar een bijpassend bord. Welke maat schaakbord gaat dan passen?
In onderstaande tabel geven we je een idee van welke maat schaakbord past bij de koningshoogte van de schaakstukken.

Koningshoogte      Aanbevolen veldgrootte
Tot en met 64 mm
35 mm
Tot en met 76 mm
40 mm
Tot en met 83 mm
45 mm
Tot en met 90 mm 50 mm
Vanaf 95 mm 55 mm

Een schaakbord online kopen

Bij Buffalo.nl vind je een ruim assortiment houten schaakborden. Schaakborden zijn meestal van hout gemaakt met een matte afwerking, omdat dit rustiger is voor je ogen. De schaakborden zijn uitgevoerd in bruin of zwart met wit en zijn er in verschillende maten. Om het schaken te leren zijn er borden met notatie langs de rand. Zo is er altijd een schaakbord dat past bij jouw doel en jouw schaakstukken.