Werken bij Buffalo.nl? Bekijk onze vacatures →

Carrom

per pagina
Sorteer op
Philos Carrom Erle 82x82cm online kopen | Buffalo.nl

Philos Carrom Erle 82x82cm

7105.622
€ 129,00
Incl. BTW
Image

Philos Carrom speelstukken set 31 x 8 mm

7105.631
€ 29,95
Incl. BTW
Philos Carrom speelveld poeder online kopen | Buffalo.nl

Philos Carrom speelveld poeder

7105.633
€ 9,99
Incl. BTW

Carrom

Carrom is een spel dat veel in India en naburige landen wordt gespeeld. Het vermoeden bestaat dat het spel is ontstaan als een goedkope vorm van het biljart spel dat geïntroduceerd werd door de kolonisten. Het spel Carrom wordt dan ook wel vingerbiljart genoemd. Sinds de jaren ’80 groeit de populariteit van Carrom in Europa en andere westerse landen. Carrom wordt gespeeld met een spelbord dat aan 4 zijden een rand heeft waardoor de stenen teruggekaatst kunnen worden. In de hoeken van het bord zitten gaten met netjes eronder. Om ervoor te zorgen dat de stenen goed over het bord glijden wordt poeder gebruikt. Verder bestaat het spel uit carromstenen in twee kleuren, meestal zwart en wit, een kunststof striker ook wel speelschijf genoemd en een carromsteen in een andere kleur, meestal rood of roze, dit is de koningin.

Doel van het spel

Het spel kan met twee spelers gespeeld worden of in teams. De speler die begint, speelt altijd met wit. Doel van het spel is als eerste al je carromstenen in de gaten te spelen. Schiet met de striker de carromstenen in de gaten in de hoeken van het bord. Zolang je een eigen schijf scoort blijf je aan de beurt, anders gaat de beurt over naar de tegenstander. Iedere speler mag de rode of roze schijf (de koningin) proberen te scoren. De koningin moet vóór de laatste steen gescoord worden en in dezelfde of eerstvolgende zet gedekt worden door een steen van de speler. Als dat dekken niet lukt, wordt de koningin teruggeplaatst in het midden. De puntentelling gaat als volgt: elke schijf van de verliezer die na beëindiging van de partij op het bord achterblijft telt als één punt. De koningin telt voor drie punten, maar alleen voor de winnaar en alleen als die haar gescoord heeft.

Bestel Carrom online

Bestel je Carrom speelbord, Carromstenen, striker en Carrom speelveld poeder online. Alles wat je nodig hebt voor een spelletje Carrom is direct uit voorraad leverbaar en als je op werkdagen vóór 15.00 uur bestelt leveren wij in de meeste gevallen al de volgende werkdag.