Werken bij Buffalo.nl? Bekijk onze vacatures →

Steeltip dartpijlen

32 producten
Sorteer op
Image

Harrows Matrix steeltip dartpijlen

8050.MATRIX
Vanaf € 11,95 Normale prijs € 12,95
Harrows Black Arrow darts online kopen | Buffalo.nl

Harrows Black Arrow dartpijlen

8050.ARROW
Vanaf € 12,50 Normale prijs € 14,50
Harrows Voodoo steeltip darts

Harrows Voodoo dartpijlen

8050.VOODOO
Vanaf € 15,50 Normale prijs € 16,50
Harrows Ace steeltip darts

Harrows Ace dartpijlen

8050.ACE
Vanaf € 18,50 Normale prijs € 19,51
Harrows Blaze Inox steel darts

Harrows Blaze dartpijlen

8050.BLAZE
Vanaf € 17,94 Normale prijs € 18,95
Harrows Black Jack RVS darts

Harrows Black Jack dartpijlen

8050.JACK
Vanaf € 21,50 Normale prijs € 22,95
Harrows Torpedo 80% tungsten darts

Harrows Torpedo dartpijlen

8050.TORPEDO
Vanaf € 42,96 Normale prijs € 44,95
Harrows Assassin 80% tungsten darts

Harrows Assassin dartpijlen

8050.ASSASSIN
Vanaf € 43,95 Normale prijs € 45,96
Harrows Bomber 85% tungsten darts

Harrows Bomber dartpijlen

8050.BOMBER
Vanaf € 45,96 Normale prijs € 48,50
Harrows Revere 90% tungsten steeltip darts

Harrows Revere dartpijlen

8050.REVERE
Vanaf € 54,95 Normale prijs € 58,50
Harrows Rival 90% tungsten darts

Harrows Rival dartpijlen

8050.RIVAL
Vanaf € 54,95 Normale prijs € 58,95
Data Economy  brass steeltip dartpijlen

Data Economy brass steeltip dartpijlen

8028.03123
Vanaf € 5,95
Pagina

Steeltip dartpijlen brass en tungsten

Het zal je niet zijn ontgaan dat er veel prijsverschil zit tussen de verschillende dartpijlen. Het prijsverschil komt door het materiaal waarvan de barrel gemaakt is. Brass (messing) dartpijlen zijn goedkoper dan Tungsten (wolfraam) dartpijlen. Brass dartpijlen zijn geschikt voor kinderen, beginners en recreatieve spelers, Tungsten dartpijlen zijn voor de gevorderde darter en de professionals. Het verschil tussen de brass en tungsten dartpijlen is niet duurzaamheid maar functionaliteit.
Tungsten is een zwaarder materiaal en de barrel kan dus dunner en kleiner zijn, hoe hoger het percentage Tungsten hoe dunner de barrel.

Hoe kies je de juiste dartpijl

Welke steeltip dartpijl het meest geschikt is voor jou, is moeilijk te bepalen. Wel zijn er wat richtlijnen. Ga je alleen voor de lol darten, dan kun je kiezen voor de goedkopere brass dartpijlen, wil je serieuzer gaan darten dan zijn tungsten dartpijlen meer geschikt. Dartpijlen zijn leverbaar in verschillende gewichten. Hoe zwaarder de dartpijl hoe preciezer je kan gooien, de dartpijl zal namelijk minder snel gaan zwabberen, nadeel is dat er met veel meer kracht gegooid moet worden om de juiste snelheid te behalen. De meest gebruikelijke gewichten voor steeltip dartpijlen zijn van 21 gram tot 26 gram en het meest gebruikte gewicht voor steeltip darts is 24 gram. Omdat je de dartpijl vast houdt bij de barrel is de vorm en de grip van de barrel belangrijk. Dartpijlen met veel grip zijn te herkennen aan de structuur, deze barrels hebben vaak een geringde of gekartelde structuur. Hoeveel grip je nodig hebt hangt af van je handen, heb je droge handen of vochtige handen. De dartpijl moet natuurlijk zonder probleem je hand verlaten maar moet er ook niet uitglippen.
Welke dartpijl het best voor je is zul je dus grotendeels ontdekken door te darten met verschillende dartpijlen.

Onderhoud steeltip dartpijlen

Door het gooien kunnen de punten van je dartpijlen bot worden of er kunnen beschadigingen aan ontstaan. Om de punten van je steeltip dartpijlen in top conditie te houden kun je ze slijpen met een dartpunt slijper. Ook de flights en shafts van de dartpijlen zullen zo nu en dan aan vernieuwing toe zijn.

Steeltip dartpijlen van professionals

Je kunt natuurlijk ook gaan voor de steeltip dartpijlen van je favoriete dartspeler. Ga jij voor darts met de grip van 'Mighty Mike' Michael van Gerwen of voor de unieke barrel van Simon 'The Wizard' Whitlock? Wie je favoriete darter ook is, er is altijd een steeltip dartpijlen set van een professionele darter die precies aan jouw wensen voldoet!

Steeltip dartpijlen online kopen

Kies uit onze ruime assortiment steeltip darts van merken als Winmau en Karella. Er zijn steeltip dartpijlen voor de beginnende, de gevorderde en de professionele darter. Koop je dartpijlen online bij Buffalo.nl en we zorgen dat je snel kan darten met je nieuwe dartpijlen.