In verband met drukte bij onze logistieke partners kan de levering van je bestelling helaas vertraging oplopen.

Steeltip darts

Vind snel wat je zoekt

Zoek op prijs

  1. 0
    130
Artikel 1 tot     van 117 in totaal
Stel een Aflopende Directie in
Artikel 1 tot     van 117 in totaal
Stel een Aflopende Directie in

Steeltip dartpijlen brass en tungsten

Het zal je niet zijn ontgaan dat er veel prijsverschil zit tussen de verschillende dartpijlen. Het prijsverschil komt door het materiaal waarvan de barrel gemaakt is. Brass (messing) dartpijlen zijn goedkoper dan Tungsten (wolfraam) dartpijlen.  Brass dartpijlen zijn geschikt voor kinderen, beginners en recreatieve spelers, Tungsten dartpijlen zijn voor de gevorderde darter en de professionals. Het verschil tussen de brass en tungsten dartpijlen is niet duurzaamheid maar functionaliteit.
Tungsten is een zwaarder materiaal en de barrel kan dus dunner en kleiner zijn, hoe hoger het percentage Tungsten hoe dunner de barrel

Hoe kies je de juiste dartpijl

Welke steeltip dartpijl het meest geschikt is voor jou, is moeilijk te bepalen. Wel zijn er wat richtlijnen. Ga je alleen voor de lol darten, dan kun je kiezen voor de goedkopere brass dartpijlen, wil je serieuzer gaan darten dan zijn tungsten dartpijlen meer geschikt. Dartpijlen zijn leverbaar in verschillende gewichten. Hoe zwaarder de dartpijl hoe preciezer je kan gooien, de dartpijl zal namelijk minder snel gaan zwabberen, nadeel is dat er met veel meer kracht gegooid moet worden om de juiste snelheid te behalen. De meest gebruikelijke gewichten voor steeltip dartpijlen zijn van 21 gram tot 26 gram en het meest gebruikte gewicht voor steeltip darts is 24 gram. Omdat je de dartpijl vast houdt bij de barrel is de vorm en de grip van de barrel belangrijk. Dartpijlen met veel grip zijn te herkennen aan de structuur, deze barrels hebben vaak een geringde of gekartelde structuur. Hoeveel grip je nodig hebt hangt af van je handen, heb je droge handen of vochtige handen. De dartpijl moet natuurlijk zonder probleem je hand verlaten maar moet er ook niet uitglippen.
Welke dartpijl het best voor je is zul je dus grotendeels ontdekken door te darten met verschillende dartpijlen.

Onderhoud steeltip dartpijlen

Door het gooien kunnen de punten van je dartpijlen bot worden of er kunnen beschadigingen aan ontstaan. Om de punten van je steeltip dartpijlen in top conditie te houden kun je ze slijpen met een dartpunt slijper. Ook de flights en shafts van de dartpijlen zullen zo nu en dan aan vernieuwing toe zijn.

Steeltip dartpijlen van professionals

Je kunt natuurlijk ook gaan voor de steeltip dartpijlen van je favoriete dartspeler. Ga jij voor darts met de grip van 'Mighty Mike' Michael van Gerwen of voor de unieke barrel van Simon 'The Wizard' Whitlock? Wie je favoriete darter ook is, er is altijd een steeltip dartpijlen set van een professionele darter die precies aan jouw wensen voldoet!

Steeltip dartpijlen online kopen

Kies uit onze ruime assortiment steeltip darts van merken als Winmau en Karella. Er zijn steeltip dartpijlen voor de beginnende, de gevorderde en de professionele darter. Koop je dartpijlen online bij Buffalo.nl en we zorgen dat je snel kan darten met je nieuwe dartpijlen.