In verband met drukte bij onze logistieke partners kan de levering van je bestelling helaas vertraging oplopen.

Schaakstukken

Vind snel wat je zoekt

Zoek op prijs

  1. 0
    110
Artikel 1 tot     van 25 in totaal
Stel een Aflopende Directie in
Artikel 1 tot     van 25 in totaal
Stel een Aflopende Directie in

Schaakstukken van hout

Bij Buffalo.nl vind je verschillende modellen houten schaakstukken in de kleuren bruin of zwart en wit. Verzwaarde schaakstukken voelen prettiger in de hand. Schaakstukken zijn meestal afgewerkt met vilt of leer aan de onderzijde, hierdoor schuiven de schaakstukken makkelijk over het bord en krassen ze niet. De Philos schaakstukken zijn met de handgemaakt, hierdoor kunnen ze kleine verschillen van elkaar vertonen.

Verschillende maten schaakstukken

Net als verschillende maten schaakborden, zijn er ook verschillende maten schaakstukken. De maat van de schaakstukken wordt aangeduid in de hoogte van de koning. Schaakstukken met een koningshoogte vanaf 95 mm worden gebruikt voor wedstrijden en voor thuisgebruik zijn de schaakstukken meestal 85 mm of kleiner.

Welke maat schaakstukken past bij mijn schaakbord?

Misschien heb je zelf een schaakbord gemaakt of heb je een mooi bord gekregen. Je wilt dan natuurlijk schaakstukken die daar goed bij passen. Naast de kleur van de schaakstukken is dan de maat van de schaakstukken van belang. In onderstaande tabel zie je welke maat schaakstukken het beste passen bij de veldgrootte van je schaakbord.

Veldgrootte      Aanbevolen Koningshoogte
35 mm Tot en met 64 mm
40 mm Tot en met 76 mm
45 mm Tot en met 83 mm
50 mm Tot en met 90 mm
55 mm Vanaf 95 mm

Schaakstukken online kopen

We hopen dat het met bovenstaande informatie wat makkelijker is de juiste schaakstukken te kopen. Met de verschillende maten en uitvoeringen in de Buffalo.nl collectie schaakstukken is er altijd een schaakstukken set die past bij je schaakbord.