Werken bij Buffalo.nl? Bekijk onze vacatures →

Chinese pooltafel

1 producten
Sorteer op
Omega Chinese pooltafel

Buffalo Omega Chinese pooltafel 9ft

9310.309
€ 8.599,00
Incl. BTW

Chinese 8-ball pool

Is poolen helemaal jouw ding, maar zou je wel wat meer uitdaging willen? Dan is Chinese pool echt iets voor jou!

Wat is Chinese pool?

Chinese pool is 8-ball zoals het ook op een normale 9ft pooltafel gespeeld wordt maar de spelregels zijn wel iets anders. De Chinese 8-ball pool speregels van de KNBB vind je hier.

Wat maakt Chinese pool dan uitdagender?

Een Chinese pooltafel is eigenlijk een snookertafel, de tafel is dan ook voorzien van een snookerlaken. Omdat de haren van een snookerlaken 1 kant op staan wordt de bal niet afgeremd en rolt daardoor een stuk sneller en verder. Ook heeft de Chinese pooltafel kleinere pockets maar er wordt wel gespeeld met het normale formaat poolballen van 57.2 mm, potten is daardoor een stuk moeilijker.

Wat heb je nodig om Chinese pool te kunnen spelen?

Om Chinese pool te kunnen spelen heb je allereerst een Chinese pooltafel nodig. Daarnaast heb je poolkeuen nodig, een 8-ball triangel en poolballen van 57.2 mm.

Hoeveel ruimte heb je nodig voor een Chinese pooltafel?

Een Chinese pooltafel heeft een speelveld van +/- 254 x 127 cm. Om goed te kunnen poolen heb je ongeveer 1,5 meter rond de tafel nodig, we gaan hierbij uit van de maat van het speelveld. In het geval van een Chinese pooltafel heb je dus een speelruimte nodig van minimaal 554 x 427 cm.

Een Chinese pooltafel online kopen

Bij Buffalo bestel je de Chinese pooltafel eenvoudig online. De Chinese pooltafel heeft een levertijd van 6 tot 8 weken. Het is mogelijk de Chinese pooltafel te laten instaleren door onze professionele installateurs. Heb je nog vragen, neem contact met ons op. Onze pooltafel experts helpen je graag verder.