Snookertafel

Snooker is een biljartspel dat lijkt op Pool. Er zijn wel duidelijke verschillen tussen Snooker en Pool, snookerballen zijn kleiner en lichter dan poolballen en een snookerkeu is dunner dan een poolkeu.

Snookeren doe je met 21 gekleurde ballen en een witte speelbal. De eenentwintig gekleurde ballen bestaan uit 15 rode ballen, 1 gele bal, 1 groene bal, 1 bruine bal, 1 blauwe bal, 1 roze bal en één zwarte bal. De verschillende kleuren ballen hebben ook een verschillende waarde. De rode ballen hebben de waarde van 1 punt, geel 2 punten, groen 3 punten, bruin 4 punten, blauw 5 punten, roze 6 punten en zwart 7 punten.
Het snooker spel wordt begonnen door de ballen in het start patroon op de tafel te plaatsen. Met de witte bal moeten spelers proberen een rode bal in 1 van de zes gaten (pockets) te laten verdwijnen. Lukt het om een rode bal te potten dan moet de speler een gekleurde bal naar keuze in een pocket spelen. Als dat lukt, wordt de gekleurde (niet rode) bal weer teruggelegd op zijn plaatst en moet de speler weer een rode bal in één van de zes gaten spelen. Lukt het niet dan gaat de beurt naar de tegenstander. Als alle rode ballen zijn weggespeeld moeten de gekleurde ballen worden weggespeeld in volgorde van hun waarde, maar nu worden ze niet meer teruggelegd.

Bestel je snookertafel op werkdagen vóór 15.00 uur online en de snookertafel wordt meestal de volgende werkdag geleverd. Vergeet niet meteen snookerballen en snookerkeus te bestellen.

Vind snel wat je zoekt